Полицията в Бургас разби организирана престъпна група  /ОПГ/ от африканци,

...
Полицията в Бургас разби организирана престъпна група  /ОПГ/ от африканци,
Коментари Харесай

Разбиха ОПГ от африканци - дилъри на дрога в Слънчев бряг

Полицията в Бургас разруши проведена незаконна група  /ОПГ/ от африканци, която се е занимавала с разпространение на опиати в Слънчев бряг. Шестима от групата са нигерийци, а другите двама от Гана. Седем са арестувани, а единият се търси.

Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата, в който участваха шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Калоян Калоянов, зам.окръжният прокурор  Мануел Манев и наблюдаващият прокурор Мирослав Илиев.

Задържаните са на възраст сред 23 и 40 година,  като дребна част от тях имат престъпни прояви. Всички са законно пребиваващи у нас, като единият още от 2009 година, останалите от 2016-2017 година

От прокуратурата обясниха, че ОПГ-то е било построено напълно по народен и етнически принцип, със строга йерархичност и е работило извънредно подмолно. Това е затворена група, в която мъчно може са се проникне. Затова осведомяваме обществото за действието на полицията и прокуратурата. Тези групи са напълно от чужденци, пробват се да изземат една ниша по разпространяване на опиати изключително в курортите, изясни прокурор Манев.

Разбитата група се е следила към 2 месеца, като съществена роля за разкриването й имат чиновниците от бранш " Противодействие на наркотичните субстанции " към Криминална полиция Бургас. На по-късен стадий се включиха и останалите чиновници от отдел " Разследване " и доста положителната работа на секторите " Специални тактически дейности " в ОД Министерство на вътрешните работи и към Жандармерията, разкри ст.комисар Калоянов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР